5 tipp nyári bőrápoláshoz
 
Az évszakok változásával a bőr szükségletei is változnak, hiszen más és más környezeti hatások érik. Most, hogy beköszöntött a nyár, ideje szétnézni a fürdőszoba polcain és egy-két változást eszközölni, de ez még nem jelenti azt, hogy lazítanod kell a bőrápolási rutinodon. Ne hagyj ki lépéseket, csupán válts könnyedebb textúrájú termékekre!  

Nézzük, mire van szüksége bőrödnek nyáron! 

1.    Letisztítás: A szép, egészséges bőr a megfelelő letisztítással kezdődik, és ez nyáron fokozottan igaz, hiszen ebben évszakban több időt töltünk a szabadban, több pollen, több por, izzadtság és egyéb szennyeződés rakódik le a bőrünkre, így sem a reggeli, sem az esti arctisztítást nem lehet megspórolni. 
Ha nagyon meleg van és a bőrödnek már nem esik jól a tejes lemosó, akkor ideális választás lehet a N°60 GEL DÉMAQUILLANT FRAÎCHEUR habzó letisztító gél. 
Peelingezés: A helyes bőrápolás fontos lépése a hámlasztás, de nyáron érdemes kerülni minden olyan peelinget, ami fényérzékenyíti a bőrt, ilyenek pl. a savakat tartalmazó termékek. Ezek helyett részesítsd előnyben az enzim alapú peelingeket vagy kérd ki kozmetikusod tanácsát. Minden hámlasztás után fokozottan figyelj bőröd napsugárzás elleni védelmére!

 2.    Hidratálás: A bőr megfelelő hidratálása nyáron is fontos, válassz könnyű textúrájú, magas víztartalmú hidratáló krémeket, melyek ebben az időszakban is elegendő védelmet, ugyanakkor kényelmes viseletet nyújtanak bőröd számára. (A zsíros, nehezebb krémeket nem is szívesen kennénk magunkra 30-40°C-ban.)

Javaslatunk: N°96A CRÈME HYDRA INTENSE PLUS
Ugyanez igaz a szérumokra is. A gazdagabb, „nehezebb” szérumodat szintén cseréld le könnyedebb textúrájú termékre. A nyári hónapokban ideális választás a N°001 ULTIM'BOOST HYDRATATION  
 


Mindig figyelj arra, hogy megfelelő mennyiségű vizet igyál, ez 20 testsúlykilogrammonként kb. fél liter. Ha a tested szomjazik, a vizet a bőrödből vonja el, ezt pedig nagyon nehéz pótolni!

3.    Fényvédelem: A nap a legsúlyosabb bőröregítő tényező: amellett, hogy rákkeltő és nagyon erős szabadgyök-képző, erősen szárítja is a bőrfelszínt. A fényvédelem szót hallva azonnal a strandra, a tengerpartra, a „tipikus napozásra” gondolunk először, és sokszor eszünkbe sem jut, hogy bizony az otthon töltött idő alatt is – legyen szó kertészkedésről, grillezésről, erkélyen olvasgatásról stb. –, óvnunk, védenünk kell bőrünket a káros UV-sugárzástól. Sőt a nap sugarai az ablakon keresztül is érik a bőrünket, így még a home office-ban sem feledkezhetünk meg a fényvédelemről! A különböző kiszerelésben és fényvédő faktorral (SPF) elérhető naptejek mellett ma már léteznek a reggeli szépségrituálénkban is könnyen beilleszthető megoldások.

Javaslatunk: Használd a N°97 CELL’DEFENSE VOILE ANTI-POLLUTION QUOTIDIEN FÁTYOL fluidot minden reggel a napi szépségrituáléd lezárásaként.

 

Naptej kínálatunkat pedig >>>ide<<< kattintva éred el.


4.    Sminkelés: Ahogyan a hidratáló termékeknél, úgy a sminkeknél (pl. alapozóknál, rúzsoknál) is a könnyedebb állag lesz a megfelelő választás ebben az évszakban. A matt, tartós textúrák után előkerülnek a szájfények, az erős színeket felváltják a pasztelles, halvány árnyalatok. 

Javaslatunk: N°99 SOIN HYDRATANT PERFECTEUR ÉCLAT hibrid hidratáló&alapozó krém
 


5.    Testápolás: Nyáron rendszeresebb a szőrtelenítés (pl. többet gyantázunk), éppen ezért a szőralánövés és a szőrtüszőgyulladás elkerülése érdekében érdemes rendszeresen peelingezni pl. a lábainkat. Ha a testpeelingeket zuhanyzás előtt, száraz bőrön használod, akkor még intenzívebb a hatásuk. 

Javaslatunk: N°412 MOUSSE GOMMANTE EXQUISE testradírozó hab
Ugyanez a hab megoldást jelent arra az esetre is, ha napégés miatt kiszárad a bőröd. Várd meg, amíg már nem érzékeny, óvatosan peelingezd le, majd ápold egy gazdag, vizes testápoló balzsammal. 
 


Élvezd ki a napsütést, a jó időt, de soha ne feledkezz meg bőröd egészségéről! 
Kellemes, szép nyarat kívánunk!
x